Как лесно да почистим запушените втоци и дюзи?

posted in: Поддръжка | 0

Запушването на вток или дюза е често срещан проблем при шприцването на полимери. Обикновено се получава когато се скъса връх на наливък. Тогава гнездото спира да се „пълни“ и намалява производителността. Допълнително това може да окаже влияние върху качеството на останалите детайли от „удара“ защото дозата става прекалено голяма за свободния обем в инструмента (матрицата). Какво можем да направим тогава?

Най-често се нагрява тел или друг оформен къс метал с горелка. След като се загрее до червено се „потапя“ във втока или дюзата и се чака да изстине, а след това се издърпва, за да се извади парчето полимер. Преимуществата на този метод са, че като резултат гнездото е отпушено. Недостатъците са:

– Отнема време, тъй като не е сигурно дали ще успеете от първия път.

– Твърде е вероятно да нараните гнездото и след това да се наложи да спрете инструмента за ремонт.

– Твърде е вероятно да забравите нагрятото парче метал и да затворите инструмента с него. Отново трябва да ремонтирате!

Ние ви предлагаме устройство, което е изключително интуитивно за работа. Работи се само с натискането на 1 бутон, който загрява медния връх до 350 градуса.

Всички знаете, че при тази температура, голяма част от полимерите се разтапят. Вследствие на това, няма шанс да не отпушите втока лесно и без усилие. А медните върхове гарантирано няма да наранят инструмента, с което елиминирате разходите за ремонт и загуба на производствен капацитет.

Характеристики на устройството:

– 3 броя медни върхове (виж снимката в дясно).

– Гъвкаво рамо за лесен достъп до всяка точка.

– Дължина на захранващия кабел – 2,5 м.

– Режим на загряване – до 10 сек.

– 200 Watt.

– 230 Volt.

– Възможност за закупуване на допълнителни върхове с различна геометрия.