25 години опит в контрола на топлоканални системи

В продължение на 25 години ELOTECH разработва и произвежда електронни и софтуерни компоненти за сектора ангажиран в управлението на топлоканални системи. Сега ELOTECH използва този потенциал, за да предложи свои собствени иновативни контролери и поставя нови технологични стандарти.

Произведено в Германия означава немски инженерни и производствени технологии. Семейството RT предлага оптимални характеристики на управление и лесна работа с оптимално съотношение цена-качество. Експертният опит от повече от 250 000 индустриални приложения за контрол на температурата е включен в контролния алгоритъм на ELOTECH. Непрекъснатото развитие на софтуера позволи на ELOTECH да разработи този уникален алгоритъм.

Характеристики на изпълнението:

  • Много бърза настройка без голямо превишаване
  • Проста, интуитивна работа
  • Нови операционни концепции с уеб сървър и APP
  • Изключително съотношение цена-качество

Ползите за вас:

  • По-кратко време за загряване на машината и по-дълго време за производство – оптимизирана експлоатация на системата
  • С минимално превишаване – значително намаляване на повредата на дюзата и по този начин по-малко времена за отказ и по-висока производителност
  • По-малко работни грешки и по-малко използване на скъпо обучение
  • Лесна интеграция, по-добра дистанционна поддръжка и по-бърза поддръжка

Секторът за леене под налягане постоянно е изправен пред нови изисквания: по-малките пластмасови компоненти, новите чувствителни към температурата материали и по-бързите управлявани системи поради по-малките дюзи са настоящите технологични изисквания към контролната технология. Управляваните системи стават все по-сложни и постоянно поставят нови предизвикателства.

Контролите ELOTECH RT отговарят точно на тези изисквания. Иновативната PID самооптимизация и постоянното преизчисляване на PID параметрите в милисекундни цикли означават контрол за няколко секунди с незначително превишаване. По-бързото стартиране на производството, по-малко напрежение върху дюзите и следователно по-малко течове са пряк резултат. За да контролира много бързи дюзи от 20°C до 250°C, софтуерът ELOTECH се нуждае само от няколко секунди при минимално превишаване на няколко Келвина.

Лесен за използване

Малко, ясно дефинирани опции за въвеждане за потребителя, логични структури на менюто, проектирани да отразяват човешките мисловни процеси и ясен дисплей с точна информация със съответните сигнали за обратна връзка са изискванията за интуитивна работа.

Интелигентните потребителски концепции на семейството RT позволяват интуитивно използване на тези контролери. Трябват ви само няколко минути, за да овладеете добре структурираните потребителски нива. Потребителските повърхности, разработени с индустриални дизайнери, показват точно това, от което се нуждаете. Разделени на различни потребителски нива за потребители, сетери и администратори, всяко има свои собствени ясно дефинирани контролни функции.

Ние го наричаме SMART

Някои го наричат ​​„Industry 4.0“, други „Smart Factory“ или „Cyber-Physical-Systems“

Наричаме го SMART – интелигентното свързване в мрежа на управление с топлоканалната система с периферни системи чрез Profibus, Profinet или OPC UA. Стандартизираната и защитена комуникация от полевото устройство към облака вече не е визия, а с OPC UA постижима реалност. Машинно четимото семантично описание на машинните данни прави възможни нови случаи на приложение, които ние с радост ще внедрим за вас като решение, специфично за клиента.

Имаме само една земя – трябва да започнем да се грижим за нея

По-бързо загряване, но не прекалено. Това означава по-бързо стартиране и по-икономично използване на системата. Освен това спестявате пластмаса, намалявате износването и увеличавате производителността. Спестете ценни ресурси навсякъде: енергия, суровина, резервни части, време.

Иновативното комбинирано нагряване спестява и ненужна енергия с интелигентно нагряване и постоянно регулиране на коефициента на мощност, което едновременно намалява производствените разходи.

Контроли за всеки размер топлоканална система.

Правилната система за правилния случай на употреба. ELOTECH предлага компактни конторлери в три серии: RT1000, RT4000 и RT7000. И трите системи имат едни и същи алгоритми за PID-контрол. Стандартно ви предлагаме управление RT7000 с до 48 зони (от 2021 г.). В допълнение, две от 48-те зонови единици са каскадни, така че да могат да се използват например като контроли от по-високо ниво за комбинирано нагряване. Нуждаете се от повече зони? Тук отново предлагаме съответните индивидуални решения. Като специалисти по многозонови контролери в индустриалната среда, ние можем също така да внедрим персонализирани решения за вас. Нашето най-голямо приложение за PID контролер включва няколкостотин контролни зони.

Алгоритъмът е решаващата мярка във всички неща

25 години опит и 250 000 приложения в индустриална среда гарантират, че този алгоритъм постига изключителни резултати при управление. Постоянният стремеж към непрекъснато подобрение означава, че сега постигаме много бърз контрол с минимално превишаване.

Тайната: Индивидуалните параметри се адаптират автоматично в цикли от милисекунди към ситуацията и осигуряват съответните резултати от контрола. Взаимодействието на отделните параметри също е съществена характеристика за оптимално управление дори на много високоскоростни контролирани системи, какъвто е случаят с много малки дюзи или нагревателни пръти, например. Пример: От 20°C до 250°C за по-малко от 3 секунди с превишаване само с няколко Келвина. Контролираното състояние се достига за 10 секунди.